Ferrari FXX K i julklappsäcken?

0
Ferrari FXX K. En hybridbil som får många att drömma om en miljöbil.

Ferrari FXX K. En hybridbil som kanske får ännu fler att drömma om en miljöbil.

Drömmer du om en ny bil i julklappssäcken? Ferrari FXX K är det senaste från den italienska drömfabriken.

Bilen har världspremiär nu i veckan på Yas Marina-banan i Abu Dhabi och är en laboratoriebil baserad på Maranellos första hybridmodell. Den kommer att finnas på världens racingbanor från och med nästa år. Bokstaven K i namnet är en referens till ”Kers”, vilket är det kinetiska energiåterhämtningssystem som bilen använder.

FXX K är inte byggd för att tävla. Den har i själva verket utvecklats för att vara totalt kompromisslös, inklusive teknologiska innovationer som kommer att garantera en tidigare okänd körupplevelse för den exklusiva grupp kundtestförare som ska ta del av Ferrari FXX K inom ramen för Ferraris provkörningsprogram, skriver Ferrari. När jag ser bilderna vill jag också bli kundtestförare!

Något som än mer gör att jag gärna vill bli kundtestförare är det Ferrari skriver i pressutskicket: Bilens enorma potential intygas främst av två betydande tal: motoreffekten är totalt 1050 hästkrafter och bilens vridmoment uppgår till över 900 newtonmeter. Fokus i utvecklingen har legat på att slutprodukten ska leverera maximal effekt i varje moment av varje banvarv.

I pressutskicket finns inget pris uppgivet, men jag förmodar att supermiljöbilspremien inte kommer räcka långt för att finansiera den här drömmen!

 

Share.

About Author

Trafiksäkerhetsansvarig