Motormännen i Almedalen

0

Även detta år kommer Motormännen att finnas på plats i Almedalen. Tillsammans med ett antal andra bil- och motororganisationer finns vi på det som kallas Fordonstorget vid Skeppsbron i Visby. Vi kommer också medverka i några seminarier samt träffa politiker och beslutfattare.

I Almedalen pågår opinionsbildning vart man än vänder sig och det kan vara lätt att drunkna i informationsflödet. Trots detta är det oerhört viktigt att Motormännen deltar och försvarar rätten till säkra vägar. Många som reser till Almedalen har tankar och idéer om resande och bilism som vi gärna vill lyssna på och diskutera. För att ställa frågor och svara på frågor. Vi har valt att i år delta tillsammans med andra vägaktörer för att kunna synas mer och utöva större påverkan på media och förbipasserande.

På Fordonstorget finner du förutom Motormännen också MRF, BIL Sweden, Sveriges trafikskolors Riksförbund, Bussbranschen, Moped- och Motorcykelbranschen, Säljarnas Riksförbund, Motorbranschens Yrkesförbund, Svensk Bensinhandel och Mitsubishi Motors. Under devisen ”Vägen Fram” bjuder dessa organisationer in till samtal och till den alkoholfria baren i mitten av tälten. De som vill är också välkomna att kostnadsfritt posta en hälsning med ett budskap från Fordonstorget till de vänner och familj som inte är på plats i Almedalen.

Motormännen kommer att finnas på Fordonstorget från söndag till torsdag mellan klockan 10:00-16:00. Tältet bemannas av personer från vår klubb på Gotland och kontoret i Stockholm, har man tur hinner man byta några ord med Motormännens VD, Fredrik Daveby. I tältet kan man diskutera trafikpolitik, infrastruktur och koldioxidskatt med oss. De budskap som vi väljer att lyfta extra i år är ”Straffbeskatta inte bilisterna!”, ”Fler säkra vägar nu!” och ”Sluta rattsurfa!”. Vi vill att bilskatterna ska vara rättvisa, att vägarna ska bli ännu säkrare och att förare ska förstå allvaret i att hantera handhållna mobiltelefoner samtidigt som de kör bil. Besök oss gärna!

Ni kan läsa mer  om budskapen här.
Straffbeskatta inte bilisterna!
Sluta rattsurfa!
Fler säkra vägar nu!

Vill man lyssna på Motormännen på annat håll i Almedalen rekommenderar vi dessa seminarium: 

Fredrik Daveby, VD, Motormännen, kommer medverka i en panel.
Tisdag 30/6 2015 14:00 – 15:00, Högskolan, Sal B 25, Kör bil för en betala för två. Arrangör. Bil Sweden/MRF

Jon Stenbeck, informationschef Motormännen, kommer vara med i en panel.
Torsdag 2/7 2015 12.00-14.00,  M/S Sigrid, Visby Hamn,  Vem ska äga, bygga och förvalta destinationsladdningen? Arrangör: Power Circle

Share.

About Author

Trafiksäkerhetsansvarig